Friday, Feb. 29, 2008 - Kieli situ sana sini

Today, D-Day. The one I've been waiting for the last 15 months. But the results is still not in. Another paper to submit on Wednesday, another waiting game.

Dan banyak betullah pulak undangan makan sana-sini ketika I tengah pening2 nak kejar deadline hari ini.

Tuesday - Bella belanja makan kat Siddiq Restaurant in Shinjuku. Ada Indra dan awek dia Ikah.

Rabu - Soubetsukai (graduation party) untuk budak2 Malaysia yg nak grad akhir bulan ni. Bella, Din, Fabian & PakDin. Buat kat Papageno Italian restaurant in Minami-Osawa. The Buffet spread is nice. Boleh pergi lagi.

Khamis - Kouhai (1st year student) buat party kouhai (yang sudah due satu tahun, budak baru pun dah nak datang 3 minggu lagi!!). Mantaps seh adik2 lelaki ku masak. Ada mee hoon tom yam, kurma ayam dan sambal telur rebus. Made mock presentation depan a few of the guys. Balik rumah Naj pukul 1 pagi dengan teksi.

Jumaat (today) - D-day!! I didn't think I did well, I couldn't answer most of the questions (I just gave out jawapan yang panjang berbelit2 yang diri sendiri pun tak faham). But the feedback I get was okay. Hmmm.. tak tahu lah. Kalau ada rezeki..

Sabtu - Intan is spending the weekend with me. Of course, akan suruh dia masak asam pedas dia.

Ahad - PakDin ajak makan2 kat rumah dia sempena dia nak grad dah. Shazrah pun ajak datang untuk bday party anak dia, terpaksa tolak sebab jauh.

Selasa - another presentation with a different audience.

Rabu - another paper to submit.

Baru dapat sms, Mekti pulak ajak bday party anak dia Sabtu depan. Ahadnya nak pergi konsert Celine. Disneyland punya tarikh nak pergi tak set lagi.

Kan kan kan.. busy bee sungguh. Dan selambanya memenuhi semua undangan walaupun ada big presentation tadi.

Lapaaaaaaaaaaarz... mahu makan apa ya.

kieli at 1:59 P.M.

|

---------------------------------------------

Tuesday, Feb. 26, 2008 - Tanoshikatta

I feel so bad right now. Rasa bersalah ya amat dengan encik boss. Ampun. 3 more days to d-day!

Last weekend was fun. Petang sabtu buat moist choc cake. Finally, a recipe yang menjadi. Two things I always failed at - Choc cake & pudding. Selalu kalau buat choc cake, dia akan jadi keras. Then, pagi2 Subuh Ahad bangun buat mee goreng.

Pukul 8pagi, An jemput dengan Tida Latio pergi Ebina untuk strawberry picking. The first farm dah penuh, pergi 2nd farm. I yang tak makan buah ni pun, gedik2 gak bayar 1,400yen untuk masuk untuk 30 minit. Orang lain sibuk2 petik dan makan strawberry, I posing je lebih dan sibuk jadi camerawoman.

Then, we had a picnic at the carpark(!) memandang gunung Fuji yang diselaputi salji. Budak2 tu makan my choc cake & mee goreng. Then we split up. Wanie & Een balik rumah diorang. Belle, Nanas & Er balik Tokai. Me, An & Naj went to Atsugi to Nori*ake Square. Tercapai hajat nak ke sana setelah sekian lama. Saje usyar2 tengok harga. Bawak balik satu bekas hidang yang tengah ada 30% off.

Hari masih siang, dari Atsugi we went to Costco in Tamasak*i. Shopping barang2 rumah dan beli sushi dia yang amatlah sedap itu. Destinasi terakhir ialah Hach*oji untuk berkarokz di Shidex. Saje nak suruh An practice driving. Hehe. She offered me to drive but I haven't touched the stering for 3 years and I'm not comfortable, not with the spanking new car. Tanoshikatta! What a full Sunday.

Errr.. better get back to work. Later at 7 Belle nak belanja me & Indra. I think she wanted to balas jasa Indra who helped her so much with the programming of her final year project. Tomorrow ada soubetsukai (party graduation) for budak2 Malaysia kat sini but I don't think I can attend. It will be in Minami Osawa which is 1 hr from here. Makan2, berucap2, bagi2 hadiah sume, it will take too long. Dunno, we'll see my progress tomorrow.

kieli at 4:47 P.M.

|

---------------------------------------------

previous | next